Korridorsbelysning

Korridorsbelysning

"

Belysning för korridorer

I de flesta hus är korridorerna långa och smala utrymmen där belysningen är ett problem för många. I korridorerna har man sällan möbler, så belysningen har en viktig roll för att skapa atmosfär och trivsel. Förutom trivseln påverkar korridorens belysning även på dimensionen: genom att belysa vertikala ytor blir utrymmet bredare, eller alternativt kan korridoren verka smalare genom att skugga väggarna. 

Små passagelampor i korridoren

Små passagelampor passar även bra för att belysa korridoren. Lamporna kan endera monteras in i taket eller monteras på väggen alldeles vid golvet med passliga mellanrum genom hela korridoren. När du monterar passagelampor är det bra att tänka på att de inte bländar de som rör sig i korridoren. I korridorer passar även olika lampor med rörelsesensor med vilka du sparar el genom att lamporna endast tänds vid behov. 

I korridoren fungerar även Led-lysrör bra

Du kan även välja LED-lysrör som belysning i korridoren. De kan du montera på väggen med passliga mellanrum. LED väggbelysning monterar du enkelt på väggen eller som bakgrundbelysning för tavlor eller andra inredningdetaljer i korridoren. Du kan förstås välja att ha en större taklampa, men då ska du se till att den inte gör att det blir svårt att gå i korridoren.

"

Rutnät  Lista 

10 artiklar