I köket behövs, förutom hjärta, även en bra arbetsbelysning. Matlagning kräver precision, passion och en bra arbetsbelysning! Det är svårt att avgöra om köttet är lagom stekt i en dunkel belysning. Inte vill du heller skära grönsaker med en vass kniv i mörkret. En bra belysning erbjuder säkerhet men även lyckade rätter. Alltså ska du inte snåla på belysningen. För köket rekommenderas bland annat LED­slingor som kan monteras dolda på skåpens undersida.

Köket ger näring åt kroppen och ljus för själen

Matlagning är alltid en upplevelse. Upplevelsen kommer från smaken, doften, sällskapet och värmen men även från belysningen. Den rätta belysningen vid middagsbordet, även under gråa och trista vardagar, förändrar upplevelsen och ger fina minnen för resten av livet. Till och med en enda lampa med det perfekta skenet ger mycket till för upplevelsen och helheten. Om belysningen kan riktas eller dimras blir den som en egen kraft i köket. En kraft som skänker ljus, värme och välmående. Belysningen ska vara som ett komplement till ditt välbefinnande. För detta ändamål finns det ett flertal olika LED Bright light downlights med dimmerfunktion och LED Classy downlights, men även inredningsbelysning.

Vilken är ditt livs belysning i köket?

Vi vill se just din lösning för belysning i köket. Ladda upp en bild med hashtaggen #mittlivsbelysning på Instagram och dela din berättelse. Bekanta dig även med berättelserna LED­belysning i det nya köket (remeber: link to the other article) och belysning i köket med LED­slinga (link later).